Varje år så händer det en sak som är en stor händelse för alla som är med om den. Tyvärr är man bara det en gång här i livet, men samtidigt så är det kanske lite skönt, även om det är en otroligt rolig dag. Undrar du vad det är vi syftar på egentligen? Då kan vi meddela att vi pratar om den dag då man tar studenten!

Att ta studenten är något som minst sagt många sjuttonåringar där ute längtar efter, och ibland folk som även är yngre än så. Och det med all rätt! Studenten är en otroligt rolig dag, och att äntligen slippa gå i skolan är en lättnad för många. Men det innebär också andra tankar, såhär skriver man på fagersta-posten.se: 

Nu är det sommarlov som gäller innan det är dags för studier igen.
Den 15 juni tar Nadia studenten. Det är en dag hon längtat efter, men nu när den nästan är här är det blandade känslor som gäller.
– Det är hemskt. Jag har längtat så länge men nu inser jag att det är nära. 

Men även om det är helt normala känslor att känna, så brukar själva dagen och allt runt omkring det vara otroligt rolig. Studenten är trots allt något man ska ta vara på! Ett bra tips är dock att glöm inte att köp din studentmössa hos abcgruppen, för om det är något som hör studenten till så är det mössan! Tänk också på att en student ofta inte är billig, så att planera och beställa mössan i tid gör helt klart sitt.