Att då och då lämna vardagens rutiner för att åka någon annanstans, om än bara för en helg, det är verkligen något som gör livet värt att leva. För hur härligt liv man än har där hemma, så uppskattar man det trots allt mycket mer om man får komma därifrån ibland. Då är det så himla härligt att Stockholm finns! En stad som minst sagt bjuder på en hel del nöjen. 

Många svenskar älskar att resa, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att majoriteten av året här hos oss är mörkt och kallt. Men det är inte bara under vintern som vi vill fly, utan att åka någonstans om än bara för en helg är något som passar in alltid. Det handlar snarare om att få en lite mer omväxlande vardag än att hitta solen, om vi säger så. Det behöver med andra ord inte vara en destination på andra sidan jordklotet för att vi ska bli nöjda med vår resa. Ett bra bevis på detta är att så många mer än gärna åker till vår fina huvudstad Stockholm! Stockholm är minst sagt en stad som är fylld av roliga saker att göra, så alla kan hitta något de tycker om oavsett intresse och budget.

Så om man då bestämt sig för att åka till Stockholm, då måste man sen bestämma sig för vart man ska bo. Ett tips kan då vara att bo på ett ställe med en grym hotellbar! Det finns många hotell i Stockholm som är trevliga att inte bara bo på, utan även hänga på! Här kan du läsa om några av dem, och på www.stockholmshotell.com så kan du boka. Har du riktigt tur så är där en bra spelning i baren, annars får du kanske åka till en annan lokal om det är något du är ute efter. Det brukar trots allt alltid vara bra konserter i Globen med mera med världskända artister. Nöjer man sig med kul häng i baren så stannar man dock på hotellet! Bra att veta är också att det brukar vara bra ljudisolerat, så om man vill gå och lägga sig tidigt fastän festen är i full gång på bottenplan så är det inga problem.