Lund är staden du kan skapa din framtid i. Det är en väldigt populär studentstad och har varit det i väldigt många år. Populariteten beror mycket på att kommunen och universitetet arbetar nära varandra för att hela tiden kunna utveckla staden och studentlivet.

Det finns många studentstäder i Sverige men Lund är en stad som utmärker sig. Det är en stad som har ett unikt studentliv. Det är en speciell stämning i staden och utbudet av både nöjen och upplevelser är stort. Att åka till Lund och bekanta dig med staden innan du bestämmer dig att plugga där är en bra idé. Hitta ett bra hotell i Lund som du kan bo på när du ska spana in Lund som stad. När du bor på hotell kan du enkelt kolla in olika boendealternativ, studentpubarna och universitetet i lugn och ro.

Studentnationerna är den stora mötesplatsen

I Lunds medeltida stadskärna kan du känna på den mysiga stämningen, ta del av det rika kulturlivet som staden bjuder på, gå runt i butikerna och bekanta dig med uteserveringarna. Lund är cyklisternas stad och du kan lätt ta dig dit du vill med en cykel. Studentnationerna är det stora mötesplatserna för dig som är student i Lund. Med ett medlemskap i Studentlund får du tillgång till kulturella evenemang och en social gemenskap. Du kan genom medlemskapet även knyta värdefulla kontakter med andra studenter och påverka din utbildning. I studentlund är det nationerna studentkårerna och Akademiska Föreningen som ingår.

Festa på AF-borgen

Akademiska Föreningen är en ideell organisation och den naturliga platsen fler alla typer av evenemang. Det är många studentfester som går av stapeln i AF-borgen som är Akademiska Föreningens lokaler. På studentpubarna kan du också ha trevligt med dina studentkamrater. Det finns även en mängd aktiviteter i Lund som du inte behöver vara student för att delta i. Exempelvis shoppa på Humana eller Nova Lund, dricka öl på Ariman eller gå ut på T-Bar. Det är många som vill studera i Lund och att hotta boende kan vara en utmaning men det är inte omöjligt.

Tips inför studentlivet i Lund:

• Leta och hitta boende i god tid.
• Bli medlem i Studentlund.
• Cykel är bästa transportmedlet.
• Festa på AF-borgen eller T-Bar.